28-10-07

oefening jeugdbrandweer 27/10/2007

Op zaterdag 27 oktober werden we allemaal om 8u30 aan de brandweerkazerne verwacht. De ene al wat wakkerder dan de andere...
Het was deze keer zonder oefening! We moesten zoals de vrijwilligers de koude trotseren om kalenders te gaan verkopen!! Maar wat er achter kwam was veel belovend: ons Barbarafeest met een aperitief, hoofdgerecht en dessert! En toeval of niet, onze kalederverkoop was een groot succes! We hebben zelfs meer verkocht dan verleden jaar! Proficiat!
Bij aankomst in de kazerne was ons aperitiefje meer dan welkom!

Kopie van DSCN2815
Mathias en Joachim met hun aperitief: santé!

Kopie van DSCN2816
Iedereen heeft zich kostelijk geamuseerd! Van links naar rechts: Sven, Mattias, Mahieu, Kim en Niels

Vervolgens is het tijd voor het hoofdgerecht: Frietjes met groentjes (salade, komkommer en tomaatjes) en vol-au-vent. Het heeft dan ook heel lekker gesmaakt!
En dan was er ook nog een dessert: een lekker stukje appertaart!
De mensen die verkleumd waren van de kallenderverkoop hadden al snel terug warm en iedereen ging meer dan voldaan terug naar huis.

Kopie van DSCN2833
Deze 3 vrouwen zorgden voor het kuisen van de groentjes en voor het bakken van de lekkere frietjes.

Kopie van DSCN2831

Kopie van DSCN2825

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Een mooigedekte tafel een een heerlijk buffet konden de hongerige maagjes wel weten te vullen!

 

 Groetjes, het jeugdbrandweerteam

ps: volgende week zaterdag is er regio oefening in Avelgem. Vergeet niet dat je om 8u15 stipt (!!) aan de kazerne moet staan!

14:39 Gepost door JBW zwevegem in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kalenderverkoop, jeugdbrandweer, st barbara |  Facebook |

oefening jeugdbrandweer 06/10/2007

Op zaterdag 6 oktober waren we terug aanwezig voor een oefening.
Door de oefening werden we verdeeld in 2 groepen: de eerste groep werkte met de ladders en de tweede groep maakte een schuimopstelling. Als de oefening ongeveer halverwege was, werd er gewisseld van groep.

Groep 1 begon zoals gezegd met de ladders. Hierbij werd er kennis gemaakt met de verschillende soorten ladders en ook hoe je een ladder op een veilege manier moet rechtzetten en beklimmen (altijd per 2!)

Kopie van DSCN2726    Kopie van DSCN2720
Timothy beklimt de ladder zoals het moet: linkerhand & rechtervoet en rechterhand & linkervoet als je een ladder beklimt (links) en Rony geeft uitleg over hoe je  d.m.v slangenriempjes je slang kan vastbinden aan de ladder (rechts).

Kopie van DSCN2723
Een ladder op de juiste manier rechtzetten onder het allesziende oog van Rony.

Ondertussen is groep twee bezig met de schuimopstelling. Er werd vertrokken van de pomp met een 70"  met daarna een tussenmenger aangesloten op een vat met zeep en dan terug een 70" tot aan het verdeelstuk 70"==> 2 keer 45" en 1 keer 70".
Vanuit de eerste 45" werd een slang aangekoppeld met een straalpijp. Vanuit de tweede 45" werd ook een slang aangekoppeld met een speciale schuimlans (die ervoor zorgt dat er schuim gespoten kan worden).

Kopie van DSCN2716  Kopie van DSCN2727
Joachim (links) aan het verdeelstuk en Kurt (rechts) als pompbedinde en chauffeur verantwoordelijk voor de camion.

Groetjes, het jeugdbrandweerteam

13:08 Gepost door JBW zwevegem in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: schuimopstelling, ladders, jeugdbrandweer, fun |  Facebook |

08-10-07

Opendeurdag

Op zondag 9 September was het openpoortdag van de brandweer en jeugdbrandweer van Zwevegem. Het ganse jeugdbrandweerteam met de lijders (of leiders?) stond klaar met verschillende activiteiten voor je kleinsten onder ons.
Zo hadden de lijders voor 120 prijzen gezorgd die na 1u30 (!!) al weg waren!! Er was ook nog een labyrint voor de grotere kindjes en een blushuisje (met echte rook!) voor de kleinsten onder ons, een PPT-presentatie over de jeugdbrandweer en een ballonwedstrijd. En ja, er zijn zelfs balonnen teruggestuurd vanuit de Provence uit Frankrijk!!

Kopie van DSCN2609

Ons blushuisje met 'echte' rook!

Kopie van DSCN2623

Een zeldzaam, 'kalm' moment van de dag...

Kopie van DSCN2608

Als jeugdbrandweer moet je natuurlijk een helpende hand zijn!

Kopie van DSCN2628

Ons tentje met info, prijzen en een ballonwedstrijd

 

Zo, hierbij sluiten we een meer dan geslaagde dag af en we zien elkaar terug voor de eerste oef op zaterdag 6oktober. Tot dan!

Groetjes, het jeugdbrandweerteam

10:58 Gepost door JBW zwevegem in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

05-10-07

Reuzenstoet

Op zaterdag 8 september was het de jaarlijkse reuzenstoet op de Kappaert in Zwevegem. Het was een speciale editie want de reuzen zijn dit jaar 50 jaar getrouwd.
En wat zou een speciale editie zijn zonder de jeugdbrandweer Knipoog? Dus werden we vriendelijk uitgenodigd om deel te nemen. En omdat we als jeugdbrandweerteam graag eens fun maken, hadden we een paar speciale dingen in petto...

Kopie van DSCN2555
Een Fargo Autopomp van 45jaar oud!

DSCN2591

Iedereen in relaxe positie en links Bart met een handsirene

Kopie van DSCN2596     Kopie van DSCN2593

Een emmertje met snoepjes (links) en een handpompje met water zorgde voor heel wat (natte) fun! 

Kopie van DSCN2565

De Jeugdbrandweer had een toffe namiddag en we zien elkaar graag morgen terug voor de opendeurdag!!

Groetjes, het jeugdbrandweerteam

20:59 Gepost door JBW zwevegem in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: jeugdbrandweer, fun, amusement |  Facebook |