06-04-08

Regio oefening 05/04/2008

Today = D-day! Vandaag wast het zover, de opnames voor VTM tijdens onze regio oefening, met avelgem en Anzegem.
Omstreeks 8u15 waren we al aanwezig aan de kazerne in onze interventiekledij. 8u30 was ook Avelgem en Anzegem reeds aanwezig.
Een beetje voor 9u gingen we van start met de opnames... Astrid meldde ons een brand in de kantoren van het nieuwe gemeentehuis. Vervolgens moesten we naar onze kastjes lopen om onze helmen, dan terug naar de brandweerwagen lopen om uiteindelijk met 4persluchtdragers, een chauffeur en een bijrijder te vertrekken naar de plaats van de interventie, met zwaailichte en sirenes natuurlijk.
Dit was het eerste deel van de interventie. Nadat onze uitruk vast lag op film, konden we met de zwaailichten in een kolonie vertrekken naar ons rendez-vous punt.
Vandaaruit werd dan een ploeg opgeroepen van brandweer Zwevegem (Mercedes autopomp, Renault materiaalwagen en de COM1). Bij aankomst zag men echter dat de brand te uitgebreid was en dus moest er versterking opgeroepen worden van Avelgem en Anzegem.
Ondertussen was de eerste persluchtploeg van Zwevegem al bezig met een verkenning. Avelgem en Anzegem sloten elk, met 4 à 5 persluchtdragers aan bij Zwevegem, om zo de 3 vermiste slachtoffers te zoeken.
Ondertussen werd er buiten door de andere jeugdbrandweerlieden een blusopstelling gemaakt met straalpijpen een zelfs een waterkanon!
Watervoorziening gebeurde adhv een hydrant en een pomp opstelling op water te nemen uit een waterbekken, door te steken naar een speciaal verdeelstuk, een "bernarke". Van hier uit werden al de wagens voorzien van water.
Na de oefening wast het tijd om alles op te ruimen en terug huiswaarts te keren...

DSC_1540

Toen was alles nog rustig... 

DSC_1559

Op weg naar de inteventie!

DSC_1564

Iedereen weet wat hij moet doen en elk begint aan zijn taak! 

 DSC_1567

Iedereen is dus snel klaar om naar binnen te gaan.

DSC_1573

versterking van Anzegem

DSC_1575
 

en Avelgem

DSC_1585
 

met man en macht de brand bestrijden!

DSC_1596
 

het eerste slachtoffer, met een brandwonde aan de kaak, werd in veiligheid gebracht.

DSC_1657
Na het 2de slachtoffer werd ook het 3de terug gevonden en in veiligheid gebracht.

DSC_1696

En na de interventie moet er natuurlijk ook nog opgruimd worden...

Kopie van DSC04972 ml
En er moest natuurlijk nog uitleg gegeven worden voor den VTM ook hé.

 

Groetjes, het jeugdbrandweerteam

===> Jeugdbrandweer Zwevegem @ VTM, <===

http://www.zoomtube.be/?p=zoom&date=20080407

 (Doorspoelen naar 1min15)

13:43 Gepost door JBW zwevegem in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: vtm, jeugdbrandweer |  Facebook |

Commentaren

over de oef ik was er ook bij en ik kon jammer genoeg nie meedoen want ik zit in het gips ik vond dat ze het goed deden alles was heel goed gelukt en alles was perfect

Gepost door: lagrange sven | 06-04-08

Aan onze jeugd Aan onze jonge gasten...

Een maand geleden werd een oefening geënceneerd in het toekomstige NAC (Nieuw administratief Centrum) van Zwevegem. De oefening, voor de vrijwillige brandweerteams van Zwevegem en Anzgem was een mooie leerschool.
Gisteren, dd 5 april 2008, deden we het opnieuw. Nu voor de jeugdteams van Zwevegem, Avelgem en Anzegem. Ofwel 35 toekomstige pompiers. Wat ik gisterenmorgen gezien heb maakt mij en mening andere leider gelukkig. Een kiekevelmoment zei een collega van Anzegem, hij had gelijk. Ook onze Commandant is het er mee eens... jullie, en ik spreek nu tot de gasten van Zwevegem maar bedoel eigenlijk de volledige AZA groep is sterk bezig en zeker op goede weg om een carriere uit te bouwen bij de brandweer .
Mss een geheimke, de bevelen die jullie kregen waren nagenoeg dezelfde als bij de oefening van maart voor de "grote pompiers". De reactie en actie die ik kreeg was dezelfde. Moraal van het verhaal, wij gaan samen nog branden blussen !

Groeten,

Stefaan Vanneste
Trotse leider van de Zwevegemse jeugdbrandweer

Gepost door: Stefaan | 06-04-08

oefening aza 5/4/08 Ook van mij een dikke proficiat aan alle leden van de groep aza ,we zijn heel tevreden .Doe zo verder samen geraken we er wel .

Gepost door: verstraete filip leider de toekomst | 06-04-08

Een dikke pluim aan jeugdbrandweer AZA De leiders zijn trots op hun jonge gasten , doe zo voort jullie zullen er zeker komen , met de inzet ,en samenwerking met jullie vrienden , ik denk dat het team goed op weg is om later een mooie hobby te kunnen uitoefenen.
Nog aan ieder een dikke pluim , ook voor alle leiders .
Doe zo verder met de blog .
Rik pompierke .

Gepost door: Rik depamelaere , trotse voorzitter en ook leider van de jeugd | 07-04-08

De commentaren zijn gesloten.